Unul dintre motivele pentru care am ales sa prezint acest sistem de operare este datorita faptului ca , Linux are deja o istorie care, tehnic vorbind, il impune ca un competitor puternic pe piata sistemelor de operare.  Linux poate fi instalat pe o varietate largă de hardware, începând cu telefoane mobile, tablete, console video, continuând cu calculatoare personale până la supercomputere.

 Linux este cunoscut în principal pentru utilizarea sa ca server, în 2009 i se estima o cotă de piață între 20-40%. Cota de piață de desktop este estimată între 1-2% și 4.8%.În ultimii ani, Linux a început să devină tot mai popular atât datorită unor distribuții precum Ubuntu, openSUSE, Fedora, precum și datorită apariției netbook-urilor și a noii generații de telefoane inteligente (în engleză smart phone) care rulează o versiune embedded de Linux.

Stiati ca pentru a realiza efectele speciale, la randarea video a celor mai populare filme s-a folosit un supercalculator al carui  sistem de operare era bazat pe Linux ?

MOTIVATIE

Linux a fost inventat de un om numit Linus Torvalds, în timp ce era student la Universitatea din Helsinki, în Finlanda. Când Torvads numit sistemul său, el a înlocuit pe “în numele său cu un”x”, a indicat că Linux este un sistem de tip Unix

Cine a inventat Linux?