Dintre programele de editare de grafica vectoriala vom enumera Karbon 14 pus  la dispozitie de mediul KDE si Sketch, ultimul disponibil în distributiile Mandrake.

Ambele ofera suport pentru inserarea de grafice primitive cum ar fi linii, elipse, zone rectangulare, poligoane. Aplicatia Sketch poate fi considerata un mediu complex de editare vectoriala, punând la dispozitie instrumente similare cum ar fi cele folosite in programele comerciale Corel Drav! sau Adobe Illustrator.

Pentru editarea în maniera vectoriala a diverselor tipuri de diagrame, cum ar fi cele de tipul UML (unfield modeling language), poate fi folosit programul de editare vectoriala Dia.

Tot un astfel de program care pune la dispozitie un set cuprinzator de imagini si simboluri predefinite din diverse domenii cum ar fi calculatoare, inginerie, matematica, telecomunicatii, cu avantajul principal de exportare în format LaTex este Xfig.

Mai putem sa-l mentionam ca program de editare de grafica vectoriala si programul Kgeo care este însa mai mult un program de geometrie 2D interactiva .